close

Vojvođanski magazin

Vojvodjanski magazin izlazi jednom mesečno,
1. u mesecu.

Glavni i odgovorni urednik
Ilija Tucić


Marketing
Jelena Božičanin
e-mail: bozicanin.jelena@gmail.com
061/1551-155

Redakcija
Martin Candir, Tibor Arva, Milan Trbović,
Živan Lazić, Jovan Njegović Drndak,
Marina Luković, Atila Kovač, Jelena Jovanović,
Dragan Stojanović, Jovana Zdjelarević,
Pavle Milivojev, Saša Prudkov, Dragutin Savić,
Aleksandar Latas, Anđelka Mali, Milutin Živković,
Čila David, Svetlana V. Ostojić, Alisa Varga,
Sreten Petrović, Lena Lukić, Gorana Petrović,
Dunja Grbin, Milijana Barjaktarević, Bora Otić

 

Stari nameštaj
Draško Ređep

Grafičko uređenje
Dragan Stanković

Izdavač
d.o.o. Fabrika slova
Petrovaradin, Mažuranićeva 10a
021 500 656
e-mail: redakcija@vm.rs

Direktor
Jelena Božičanin

Distribucija
Press International, Novi Sad

Štampa
Rotografika, Subotica

Magazin info

saveti-bener-170px-v2

vm-ilija

Na kioscima

  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 01

    Naslovna: Dunja Nikolija Popov

    ...
  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 09

    Vladimir Jokanović - Umetnost skalpela

    ...
  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 16

    Kombinati - Ko ore oranje?

    ...
  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 22

    Trgovi - novo lice grada

    ...
  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 26

    Boka - selo nuz put

    ...
  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 41

    Štraus - Valcer uživo

    ...
  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 44

    Šišatovac - biti il' ne biti

    ...
  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 48

    Robinzon - frtalj Dunava

    ...
  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 50

    Spektakl - Ima l' ko je jači?

    ...

Aprilski broj

  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 01

    Naslovna: Dunja Nikolija Popov

  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 09

    Vladimir Jokanović - Umetnost skalpela

  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 16

    Kombinati - Ko ore oranje?

  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 22

    Trgovi - novo lice grada

  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 26

    Boka - selo nuz put

  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 41

    Štraus - Valcer uživo

  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 44

    Šišatovac - biti il' ne biti

  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 48

    Robinzon - frtalj Dunava

  • web-vojvodjanski-86-komplet Page 50

    Spektakl - Ima l' ko je jači?

Pogledajte i ovo

Čador modre boje

Nje više nema – to je bio zvukBranko RadičevićA Kornelije Kovač i Đorđe Balašević to čine...
Full Story >>
POHOVANA PILETINA I KROMPIRIĆI
Ocena korisnika: / 11
Ja bih to bolje! -> <- Svaka čast, majstore! 
Napisao Administrator   

(pod šeširom na malo drugačiji način)
 

 

Nemojte donositi za­ključ­ke prebrzo. Nije ovo običan recept za pohovanu piletinu.  Postoji bitna razlika u odnosu na klasičan pristup jednom od najvećih specijalteta prolećnih meseci.

Ova pohovana piletina sprema se u rerni. To je svakako mnogo jednostavniji način od onoga u kome je potrebno da stojite pored tiganja i „drhtite“ nad svojim omiljenim zalogajem. 

Za uspeh recepta, više od svega drugog važan je kvalitet piletine. Što su pilići duže hranjeni bez koncentrata ukus će biti bolji. Još ako uspete da nađete prave „trčeće“, koji su kljucali šta su stigli, užitak će biti potpun. Kao prilog vam nudimo veoma jednostavan, a po malo zaboravljeni  način spremanja krompira tzv. „krompir pod šeširom“. Jednako dobar i kada je reč o mladom i starom krompiru.


Sastojci:

  • Pileći bataci i krila
  • Ulje
  • Prezla
  • Jaja
  • Brašno


Priprema: Posoljenu piletinu uvaljati najpre u brašno, potom u ulupana i posoljena jaja u koja smo dodali malo mleka, a zatim u prezlu. Poređati ih u tek malo pouljen pleh i samo meso malo posuti uljem. Peći na 180 stepeni uz dva okretanja dok ne dobije zlatno žutu boju.  Meso slobodno bocnuti čačkalicom i proveriti da li je meko.
Dok se meso peče treba pripremiti „krompire pod šeširom“ tako što se u dubljem sudu zagreje ulje (dno suda treba da bude prelivenom uljem u debljini jednog prsta) i u njega stavi jedna sveža paprika i posoljen krompir.  Obavezno promešati krompir da sav bude pouljen i poklopiti poklopcem.  U toku pečenja ga promešati svega dva puta da se ne bi raspao. Pred kraj pečenja može se, po ukusu, posuti seckanim peršunovim listom.

 
prelistajte jul 2015.

 

021-18-rodjendan-za-VM
smart-skola
  
 

Vojvodjanska geografija

  • Ako je verovati jednom ministru (?!) većina nas će još ovaj broj čitati udobno uvaljena u fotelju ili ljuljašku, a nakon toga, krevet, čajevi, maske, briga - grip. Svinjski. Tako je to kad smo ukinuli 29. Novembar, a znalo se šta se tada radi sa svi­njama. U svakom slučaju mir ovih letnjih meseci bliži se kraju. Sreća pa i epidemije imaju svoj kraj. Nadajmo se ne i početak.
    Opširnije...
  •  


    Sećate li se čuvene rečenice „Meni nije važno da li crni čovek svira za belim klavirom ili beli čovek za crnim klavirom, ja samo hoću da slušam muziku i kličnem, bravo maestro“. I možda zato i nije važno da li će Novi Sad biti glavni grad Vojvodine ili neće. I nije važno hoće li statut Vojvodine ikada biti usvojen ako je muzika koju slušamo takva da možemo da uživamo i vičemo „bravo maestro“.

    Opširnije...

  • Bez komentara
    Opširnije...