Magazin sa kontrolisanim geografskim poreklom

Paprike na kajmaku

Od kako je pre tri hiljade godina, negde iz Meksika, paprika počela da se širi po svetu, bilo da je slatka ili ljuta − izvor je velike inspiracije i užitka. I kod nas je deo svakodnevne ishrane, a recept pred vama je savršen spoj jednostavne pripreme i raskošnog ukusa. Zato, pravac pijaca! Što deblje crvene paprike i zalogaji će biti slasniji.

Sastojci:

  • 1 kg crvenih paprika
  • 150 g starog kajmaka
  • 50 g putera
  • So

Priprema:

Paprike operite, prosušite krpom ili papirom i ispecite tako da mogu lako da se oljušte. Nakon pečenja treba ih uviti u alu-foliju, papir i kesu, kako bi se dodatno potparile, jer ćete ih tako lakše oljuštiti. Kada se oljuštene prohlade, posolite ih po ukusu i stavite u tiganj u kom ste rastopili puter i kajmak. Važno je naglasiti da kajmak ne mora biti potpuno rastopljen. Paprike propržite sa obe strane, prelivajući ih dok se prže. Važno je da kajmak koji koristite ne bude mlad, da se ne bi potpuno istopio. Ako imate male zemljane posude za serviranje, ugođaj će biti kompletan!

pripremila: Aleksandra Borđoški Karadžić

Možda vam se svidi...