Magazin sa kontrolisanim geografskim poreklom

Путна инфраструктура – ЕМ ЛАКО, ЕМ БРЗО…

Град Кикинда за уређење и обнову путне инфраструктуре сваке сезоне издваја значајна средства. Ни ова грађевинска година није изузетак

Јавно предузеће Кикинда започело је овог лета санацију појединих саобраћајница у граду, али и најфреквентнијим путевима ка оближњим селима. Град Кикинда је за прву фазу реконструкције путева определио око 40 милиона динара. С обзиром на то да се ради о једном од најфреквентнијих и најоптерећенијих путева на територији града, предвиђена је санација више хиљада квадратних метара. Осим те локације, крпљење ударних рупа обављено је у појединим улицама у Кикинди, али је и обновљен коловоз у Банатском Великом Селу. Исти посао започет је у Мокрину, Накову и Банатској Тополи. За прву фазу реконструкције и санације саобраћајне инфраструктуре Град Кикинда определио је око 40 милиона динара. Увелико се изводе радови на санацији саобраћајница, настављено је са реконструкцијом паркинг места, тротоара и обнављањем каналске мреже. Посао одржавања путева поверен је зрењанинској фирми „Екоградња“, а у овој години је за целокупне радове опредељено око 70 милиона динара.

Управо ових дана требала би да буде завршена рехабилитација деонице пута Башаид – Меленци у дужини од пет километара. У оквиру радова, врши се стругање похабаног и оштећеног завршног слоја, израђује се нови, а потом је предвиђено асфалтирање. Радовима, које изводи суботичко предузеће “Војпут“ предвиђено је и ојачавање банкина слојем туцаника у ширини од једног метра са обе стране коловоза. Пројекат вредан 244 милиона динара води Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

„Започета је рехабилитација једне веома фреквентне саобраћајнице која нас од Кикинде води ка Зрењанину, Новом Саду и Београду. За Град Кикинду ово је веома важна инвестиција јер смо већ неколико година радили на томе да реконструишемо ову деоницу. Поред овога, са Путевима Србије биће изграђен кружни ток на улазу у Башаид чиме ћемо комплетирати ову целину и тако унапредити квалитет живота наших суграђана“, рекао је тим поводом градоначелник Кикинде Никола Лукач.

Изградњом кружног тока на улазу у Башаид из правца Меленаца, уклониће се једна од ретких преосталих црних тачака у овом делу Баната.

Текст: Нада Јокичић
Фото: Един Хоџић

 


Пројекат се суфинансира средствима из буџета Града Кикинда.
„ Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“


Možda vam se svidi...

Dobrodošli