Magazin sa kontrolisanim geografskim poreklom

Инфраструктура – И БИ СВЕТЛО!

У делу града у којем је осветљење важно како због приступа индустријској зони, тако и због безбедности самог уласка у Кикинду, проблем више неће постојати. Наредних недеља, овде ће засветлети најмодернији систем лед расвете

Сва истраживања показују да је расположење грађана превасходно одређено оним вестима које најчешће остају „испод радара“ када је медијска пажња у питању. А то су најпре вести које се односе на побољшање квалитета свакодневног живота. Једна од таквих, када је о грађанима Кикинде реч, јесте она која каже да је у току постављање јавног осветљења од пружног прелаза према Башаиду до Светосавске улице. Планом је предвиђена уградња 91-ог стуба и реконструкција постојећих са поставком нових ормара за напајање. Иза ове наоко рутинске медијске информације, крије се чињеница да ће Кикинђани на овај начин добити комплетно осветљен пут и то савременом лед расветом. Уштеда електричне енергије биће значајна, а осветљеност ће бити знатно квалитетнија. Конкретно, ово ће значити безбеднији и квалитетнији долазак до градске индустријске зоне која је уређена прошле године, али и безбеднији улазак у сам град. Радови су вредни око 67 милиона динара, а обезбедили су их Влада Војводине и Град Кикинда. Градоначелник Никола Лукач, овим поводом истакао је:

„Захваљујући додатним улагањима Покрајинске владе, ово ће значити и привлачење нових инвеститора. Ради се о пројекту Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу који нам је одобрен на основу инфраструктурног опремања индустријских и пословних зона у 2022. години. На тај начин ћемо унапредити безбедност грађана у саобраћају на потезу од индустријске зоне до самог улаза у град. Од поменутог Секретаријата припала су нам око 54 милиона динара, док ће Град Кикинда уложити још 13 милиона за комплетирање посла. Радови су у пуном јеку, тако да сам сигуран да ће на крају грађевинске сезоне грађани бити веома задовољни“, рекао је градоначелник Лукач.

Радови ће бити окончани половином септембра. Свакако, на овом месту треба додати то да су пре годину дана у Кикинди завршени радови на замени старих сијалица јавне расвете новим лед осветљењем. Постављено је нових 7.615 лед светиљки домаће производње. Важно је истаћи да ће позитивни ефекти за град, остварени уштедом електричне енергије на овај начин износити 450.000 евра на годишњем нивоу.

Текст: Нада Јокичић
Фото: Един Хоџић

 


Пројекат се суфинансира средствима из буџета Града Кикинда.
„ Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“


Možda vam se svidi...

Dobrodošli