Panonski čamac
Malo je namirnica tako neutralnog ukusa kao što su tikvice, koje, uz malo brižljive pripreme, naprosto zablistaju! A čak se i ljubitelji…
Malo je namirnica tako neutralnog ukusa kao što su tikvice, koje, uz malo brižljive pripreme, naprosto zablistaju! A čak se i ljubitelji…
Palačinke su, tvrde dobro upućeni, najrasprostranjenija poslastica na svetu. Navodno nema kulture u kojoj se, na ovaj ili onaj način, ne spremaju palačinke…
Aj’ probajte, ovde na 30 kilometara od Beograda, u džepu između Tamiša, ritova i puteva, nekom da kažete da nije Banaćanin! Nećete se dobro provesti! ada malo bolje pogledate Opovo, shvatite da je...
Istoričari kažu da se kupus na ovim prostorima pojavio još u 4. veku p. n. e. I evo, do danas je tu, u različitim oblicima i kombinacijama…
Markiza je, kažu knjige, titula veća od grofoske, pa kad jednoj torti daju takav naziv, onda vam je jasno da je reč o pravoj kremastoj fantaziji…
Znam bar dvoje ili troje ljudi koje iz detinjstva pamtim kao robusne, krupnije od ostalih, nekako u svemu ozbiljnije i naizgled starije…
Bio sam onomad u Čelarevu i čujem da je Dragan otišao. Odlazio je on često i vraćao se. O tim putovanjima mi je i pričao…
Da li ste znali da je na prestižnoj manifestaciji „Susreti sela Srbije“, Jazak proglašen za najlepše selo u Srbiji do 1.000 stanovnika…
Čak i njegovi najveći poštovaoci slažu se da, po mnogima najvećem srpskom slikaru, Paji Jovanoviću, umetnost nije bila strast, nego…
Oma tu blizu moje baba Soke bila je i baba Ljubica. Bilo je tu još baba, naopako da nije. E, al te druge babe nisu imale belu trešnju…