Magazin sa kontrolisanim geografskim poreklom

Krompir salata s kobasicom

Kobasice ste verovatno probali na nekoliko osnovnih načina, ali ‒ evo pravog iznenađenja! U ovom broju vam predstavljamo salatu s kobasicama. Tek da niko ne može da kaže da ne voli salatu. Bar ovu.

 

Sastojci:

  • 250 g domaće kobasice
  • 600 g crvenog krompira
  • 2 čena belog luka
  • 2 glavice crvenog luka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 limun
  • 1/2 veze peršunovog lista
  • Ulje, so, biber

 

Priprema:

  1. Krompir skuvajte u slanoj vodi, pustite da se ohladi i isecite ga na kolutove.
  2. Pripremite umak koji će vam trebati kasnije tako što ćete u avanu izgnječiti beli luk i postepeno mu dodavati maslinovo ulje, uz stalno mešanje. Dodajte i malo limuna te mešajte sve dok ne dobijete kremast umak.
  3. U većem tiganju dobro zagejte ulje i položite u njega jedan po jedan kolut barenog krompira, pa pecite obe strane dok ne porumene. Zatim izvadite krompir.
  4. U isti tiganj, u masnoću koja je ostala, ubacite kobasicu i samo je zagrejte.
  5. Krompiru dodajte ugrejane kobasice, crveni luk seckan na trepavice i umak koji ste već pripremili. Sve polako promešajte i na kraju pospite peršunovim listom koji ste malo usitnili.

 

pripremila: Aleksandra Borđoški Karadžić

Možda vam se svidi...

Dobrodošli