Tonjavo vreme
Tonjavo je kad je sve mokro, a ništa ne pada. Samo sipi, al tako je sitna vlaga da je ni ne vide oni što cvikere ne nosidu. Oni s cvikerima tek niš ne vide, cvikeri…
Tonjavo je kad je sve mokro, a ništa ne pada. Samo sipi, al tako je sitna vlaga da je ni ne vide oni što cvikere ne nosidu. Oni s cvikerima tek niš ne vide, cvikeri…
Selo koje kad raširi ruke, dohvati auto-put, aerodrom i Dunav, koje je na 10 kilometara od Stare Pazove, frtalj sata od Beograda…
Gledam otojuč, mlad mesec, baš onako kako treba. Tanak, ko da su ga crtali s friško zašiljenom olovkom, onako s dobro naoštrenom bricom…
Među onih jedva desetak fotografija naših roditelja, obavezno je bar nekoliko bilo za kafanskim stolom. Za razliku od današnjih…
Ako na pijaci zatražite patlidžan, neko od prodavaca će vam verovatno reći da ga nema, jer on više „nije u modi″. Nažalost. Ova zdrava i izdašna…
Jabuke su verovatno najzastupljenije voće na našim prostorima, a kad je nešto tako, sveprisutno, obično s vremenom postane…
Uopšte, dobar je Gložan za one koji su tamo. A dobar je i za one koji su u prolazu. Ako ništa drugo, u selu se nalazi i mesto koje spaja sport…
Selo je osnovano 1787. kao poslednje kolonističko naselje cara Josifa Drugog. Naselili su ga nemački protestanti, većinom iz Virtenberga. Jarak je…
Koliko je žuta supa kraljica nedeljnog ručka, toliko je teleća čorba kraljica restoranskih čorbi u našoj zemlji. A ovaj recept je na nivou najboljih…
Jela i poslastice od testa su po pravilu potekla od vojvođanskih paora, jer je u njihovoj osnovi ono što svako seosko domaćinstvo uvek ima…