Magazin sa kontrolisanim geografskim poreklom

Slike

Jogunast

Odem jutros u pekaru, malko po lebac a malko i da čujem šta ima novo, da l kogod fali od juče, ko se švalero pa ga uvatili i dal su se potukli il…

Šaka zemlje

Bio mi je zemljak. I, na sreću, bilo je dovoljno vremena da mi postane drag prijatelj. To što je bio mnogo stariji, samo je dokaz da su prijateljstva…

Tokanj gulaš

Na prvi pogled ovo deluje kao običan svinjski gulaš, ali kad probate, videćete da nije. Da li je tajna u tome što se paprika i meso ne seku na kockice…

Nasuvo s grizom

Jedno od omiljenih jela iz detinjstva, bilo da je posluženo za ručak ili večeru. U Vojvodini se nasuvo s grizom ili makom često posluživalo i za Badnje veče…

A što si diro!

A onda je došao u ruke jednog mladog pesnika, koji je bio oduševljeni pristalica svega što je njen otac radio. Uzeo je Minin spomenar i u njega nešto…

Ekleri

Nije baš jasno kada su i kako stigli na naše prostore, ali ekleri su danas poznati širom sveta, jer su jedni od retkih kolača što prate…

Dobrodošli