Jogunast
Odem jutros u pekaru, malko po lebac a malko i da čujem šta ima novo, da l kogod fali od juče, ko se švalero pa ga uvatili i dal su se potukli il…
Odem jutros u pekaru, malko po lebac a malko i da čujem šta ima novo, da l kogod fali od juče, ko se švalero pa ga uvatili i dal su se potukli il…
Bio mi je zemljak. I, na sreću, bilo je dovoljno vremena da mi postane drag prijatelj. To što je bio mnogo stariji, samo je dokaz da su prijateljstva…
Sa oko 3.000 neobično složnih stanovnika, Karlovci ili Sase, kako se mnogo češće nazivaju, oduvek su bili jedno od najbogatijih sela u inđijskoj opštini…
Na prvi pogled ovo deluje kao običan svinjski gulaš, ali kad probate, videćete da nije. Da li je tajna u tome što se paprika i meso ne seku na kockice…
Jedno od omiljenih jela iz detinjstva, bilo da je posluženo za ručak ili večeru. U Vojvodini se nasuvo s grizom ili makom često posluživalo i za Badnje veče…
Ovo može da bude priručnik stranim turistima koji dođu kod nas, a i našim koji se osećaju ko da nisu taki. Oma da znaju i jedni i drugi da…
A onda je došao u ruke jednog mladog pesnika, koji je bio oduševljeni pristalica svega što je njen otac radio. Uzeo je Minin spomenar i u njega nešto…
Legenda kaže da je vođa Huna Atila Bič Božji, na mestu na kom se sada nalazi selo imao veliki vojni logor. Prilikom jedne šetnje, u blizini…
Kobasice ste verovatno probali na nekoliko osnovnih načina, ali ‒ evo pravog iznenađenja! U ovom broju vam predstavljamo salatu s kobasicama…
Nije baš jasno kada su i kako stigli na naše prostore, ali ekleri su danas poznati širom sveta, jer su jedni od retkih kolača što prate…