Krompir pod šeširom
Krompir je, na polju gastronomije, najbolji dokaz da je lepota u jednostavnosti. Nešto slično se može reći i za recept koji vam danas predstavljamo…
Krompir je, na polju gastronomije, najbolji dokaz da je lepota u jednostavnosti. Nešto slično se može reći i za recept koji vam danas predstavljamo…
Ko je ikada krenuo putem od Bačke Palanke prema Baču, pa prošao kroz Tovariševo, sledeći podatak, u najmanju ruku…
Sedamdesetih godina počeli smo da „idemo na more”. Sve bi počinjalo putnom groznicom, koja bi postajala krajnje ozbiljna bar nedelju dana pre polaska…
Nije svaki ćošak taki, da ne valja i da je opasan. Oni s bunarima, kadgod, nisu tako bili opasni za glavu. Više su bili opasni za tur il leđa…
Od kako je pre tri hiljade godina, negde iz Meksika, paprika počela da se širi po svetu, bilo da je slatka ili ljuta − izvor je velike inspiracije i užitka…
Džem od cepanih šljiva se u našoj porodici tradicionalno pravi svake godine. Makar i male količine. Pravi se vrlo brzo. Nepravedno je potisnut od strane mlevenog…
Kao prvo, domaćice obožavaju da prave ovaj kolač, jer je gotov za pola sata, a kao drugo, i verovatno važnije − nema osobe koja ne voli…
U Bukovcu ima života, jošte kako. Tradicija i mladost ovde se prepliću na način koji je sve privlačniji onima koji odluče da, baš ovde, pronađu dom…
Možemo verovati da smo nečemu potpuno posvećeni. Da smo najbolji što možemo, da se trudimo da sagledamo stvar iz svih uglova…
Pred vama je biser tajlandske kuhinje, recept koji vole gurmani širom sveta, pa smo rešili da ga predstvimo i vama koji čitate naš…