Bačinci – Crni bik u srcu
Bačinci možda i nisu tipično sremačko mesto. Nisu ni vinski, ni žirski, a opet, nekako su svoji. Dobar je tu svet. Nama je to bilo sasvim dovoljno…
Bačinci možda i nisu tipično sremačko mesto. Nisu ni vinski, ni žirski, a opet, nekako su svoji. Dobar je tu svet. Nama je to bilo sasvim dovoljno…
ad je kogod bio malko drukčiji u glavi i kad je drukčije tero kosu i tero malko uz očin, ondak se za take divanilo da su luftike. Luftika nikad nije bio ni vredan…
Ova jednostavna poslastica poznata je i pod imenom – seljačke kocke, ali kakvo god ime da nosi, reč je o vrhunskom slatkom zadovoljstvu…
Turšija kakvu volimo na ovim prostorima može da se pravi od bilo kog, ali ne previše zrelog povrća. Što se tiče odnosa povrća u turšiji…
Rumenka ima osmorazrednu Osnovnu školu „Sveti Sava“, biblioteku, ambulantu sa apotekom, pijacu i sportsku halu… Zapravo, ima gotovo sve…
Mada u imenu ove supe stoji „prolećna“, sada je zapravo trenutak da je napravite. Svi sastojci, osim graška, su dostupni sveži i ukusni…
Temperatura se strmoglavila, sve je više kišnih dana, u prodavnicama raste prodaja čajeva, a uz dobar čaj, naravno, ide i dobar keks. Uz dužno…
Na malom dvorištu ispred letnje kuhinje, baba mi Marija, ili samo Mara (jer ovde se od nadimaka ili skraćenih oblika imena bežalo teže…
Onomad je bio vašar u Žablju, a na vašaru bude svega. Bude svega i oko njega. Do vašara nisam ni stigo, ostali smo prid Menkinom pekarom…
Ne znam kako se zvala vaša tetka i da li je pravila ajvar, ali sigurno je da svako od nas ima neki poseban ukus iz detinjstva za kojim danas žudi…