Idvor – Sa pašnjaka do naučenjaka
Eto i ovaj Idvor. Na 13 kilometara od Kovačice, koju su njeni slikari proslavili od Njujorka do Tokija. E taj Idvor čekao je do polovine 18. veka…
Eto i ovaj Idvor. Na 13 kilometara od Kovačice, koju su njeni slikari proslavili od Njujorka do Tokija. E taj Idvor čekao je do polovine 18. veka…
Dolazi vreme slava, sarmi i pečenja, pa samim tim i vanil-kiflica. Recepata za njih je mnogo, ali vrhunske su samo one što su u isto vreme…
Širom sveta ovaj, u stvari vrlo sličan recept, zove se „ossobuko“, što na italijanskom znači „šuplja kost“. Gurmani, a mi što živimo na ovim…
Od graničnog prelaza sa Hrvatskom, pa sve do Pazove, put liči na dečiju razbrajalicu: Batrovci, Adaševci, Kukujevci, Martinci, Radinci, Dobrinci, Putinci, Golubinci…
Sama reč “sufle” je francuskog porekla i znači “da diše” ili “dah”. Ako ste ikada probali sufle, razumete da mu ime odgovara suštini…
Dunav, Tisa, Tamiš, Begej, mnogobrojni kanali i rečice, presecaju ravnicu Vojvodine gradeći čitavu mrežu vodenih tokova. Kada se tome dodaju brojni ribnjaci i bare…
Jutro zemlje ovde se ne može kupiti za manje od 14.000 evra. Za salaše sa kućom od 50 kvadrata i jutrom zemlje okolo tražilo se i 500.000 evra! Vreme radi za Čenej…
Ne zna se kada je počela da se gaji u Sremu, ali ova pita s jabukama tamo se pravi od kada seže sećanje. Ako probate, videćete da postoji razlog za to…
Ipak, čak i ako niste ljubitelj boranije, ovu musaku treba da probate, jer pruža sasvim novu dimenziju u odnosu na klasična jela s ovim povrćem…
Golubinci mu dođu nešto kao štrudla s makom il orasima, recimo. Možeš da joj priđeš s jednog ili drugog kraja. Možeš da je presečeš, pa kreneš od sredine…