Faširane šnicle (Ćufte)
Spremaju se brzo i jednostavno, a imaju još jedan kvalitet. Dobre su i hladne, čak i sutradan. Sastavni su deo svake osim vegetarijanskih trpeza…
Spremaju se brzo i jednostavno, a imaju još jedan kvalitet. Dobre su i hladne, čak i sutradan. Sastavni su deo svake osim vegetarijanskih trpeza…
Sočivo u našim domaćinstvima nije baš često zastupljeno. A pre više od četiri milenijuma ostavljano je u egipatskim piramidama kao hrana…
Puslice su tako odomaćena poslastica, da je mnogi smatraju našim specijalitetom. Međutim, još u 18. veku izmislio ih je čuveni italijanski kuvar Gasparini…
Svaka devojka sanja da postane princeza. Retko kojoj se to zaista i desi. Baš tako i svaki šumski plod sanja da dospe na carsku trpezu. A samo je jedan uspeo…
Samo oko jedne stvari nema dileme. Francuzi sva jela koja se baziraju na ulupanim jajima i mleku nazivaju “omelette”. Iz francuske kuhinje…
Kuvanje paradajza za zimu, nažalost, polako iščezava. Čak i oni koji to rade, sve se češće odlučuju za kupovinu „čorbe“, koju kasnije…
Tokom hladnih dana najviše prija topla čorba. Još ako nađete mladu teletinu, sasvim je sigurno da se nećete zaustaviti na samo jednom tanjiru…
Ako kod kuglofa više volite belo nego braon, a miris limuna smatrate zavodljivim, onda je ovo kolač za vas. Pravi se jednostavno…
Grickalica veoma fina i izuzetno jednostavna za pripremu. Isplati se odjednom napraviti duplu meru, jer se štapići pojedu za tili čas…
Ovo je jedan od onih kolača koji stajanjem postaju sve bolji. Zato se nemojte libiti da u ovim toplim danaima, kada posle ručka uglavnom jedete voće…