Raspucanci
U kulinatstvu, baš kao i u životu postoji igra na sigurno. Kada u jednom receptu učestvuju čokolada, puter, šećer, jaja…
U kulinatstvu, baš kao i u životu postoji igra na sigurno. Kada u jednom receptu učestvuju čokolada, puter, šećer, jaja…
Osim što je izvanrednog ukusa, jako je dobro što ovu čorbu možete praviti tokom cele godine, jer su nam šampinjoni uvek dostupni…
Hipodrom u selu jedan je od pet najboljih u Srbiji! Na sreću, ovo nije jedini adut Despotova. Dobra lokacija, kvalitetna zemlja i iskonski duh Bačke…
Recept pred vama je nešto sasvim novo. Ćureće ili pileće, a oni koji su probali kažu i mleveno meso – može biiti spakovano u testo od krompira…
Ima onih koji tvrde da je pravi auto onaj nemački, orden crnogorski, a torta – čokoladna. Ljubitelji torti znaju da uživaju i u onima bez čokolade…
Razgovarao sam ovih dana sa Josipom Šosbergerom, kojem pisanje, sada u drugoj polovini života, postaje više od hobija. Pričao mi je o svojoj porodici…
Bilo je to u ona davna vremena kad se u Sremu, na svečarima il u kakvim velikim gostima, zvanicama davalo do znanja da vina ima makar kolko i još tolko…
Da je Zrenjanin nastavio da se razvija onim tempom kojim je to nekada činio, Aradac bi danas bio nešto poput Bagljaša. Gradske četvrti, tu odmah na ulazu u varoš…
Čak i ako niste preterano skloni romantici, za jednu priču sa nespornim epitetom „romantične“ sigurno ste čuli. Verovatno ste je u jednoj od verzija i videli…
Ovaj prastari recept potiče iz vremena kad se meso jelo samo o praznicima, a tada je za ratare ova supa bila izvor zdravlja i toplote…