Udade se Gospana od stida
Milanovi su dolazili u Mošorin da s jeseni beru kuruz. U stvari, brali su kukuruz, a kući, u zavičaj, nosili su kuruz. Kuruz je bila hrana i za čeljad i za stoku…
Milanovi su dolazili u Mošorin da s jeseni beru kuruz. U stvari, brali su kukuruz, a kući, u zavičaj, nosili su kuruz. Kuruz je bila hrana i za čeljad i za stoku…
Kako god okreneš, Crvenka je jedno čudno mesto. I zbog svoje istorije. I zbog činjenice da vam je, dok o njoj govorite, na vrh usana da kaže…
Nekada svinjski mozak u mesarama niste mogli da nađete ako dobro ne poranite. Ne samo zato što je i tada bio jeftin, već pre svega nismo…
Od kada je Danijel Piter pre 143 godine stvorio prvu čokoladu, kakvu danas znamo, ona se koristi u nebrojeno mnogo recepata…
Te večeri nebo je bilo mračnije nego prethodnih dana. Padala je kratka, kao u besu silovita julska kiša, pa se neki fini mastiljavi…
Još otkad su ljudi probali da uvate zvuk i da ga puštaju kad im dođe i kad se sete da bi mogli. Bilo je tu i nevolja, ako bi se čulo nešto što se ne sme…
Na 55 kilometara od Beograda, na 30 od Novog Sada. Skrenete s puta, vozite 4 kilometra kroz njive, pa – pravo u rupu. I šta ćete vi tu uopšte? Na prvu ruku…
Suprotno opštem stavu o pomirljivim, pa i pomalo „njanjavim“ Lalama, u Botošu stvari stoje upravo suprotno. U selu u kom 90 odsto porodica…
Sećam se svog oduševljenja kada sam čuo za ovdašnju narodnu poslovicu: „Strpljenje i dudov list pretvori u svilu“. Ovih dana dosetio…
Sremci sa Fruške se navekčudekaddođu ode kodnas u Bačku, pa kad na astalu vide pokriven bokal a u njemu se žuti…