Magazin sa kontrolisanim geografskim poreklom

Piletina s crnim pivom

Ako vam treba dobar izgovor da uz ručak popijete pivo, evo recepta za jelo uz koje vam niko neće zameriti što ćete popiti jedno ili dva. Džejmi Oliver bi ovaj recept predstavio u serijalu – „Fantastična jela za pet minuta“! Plus koji minut za prilog od šargarepe.

 

Sastojci:

  • Dva bataka i dva karabataka
  • 1 dl piva
  • So, biber

 

Priprema:

  1. Usolite i pobiberite meso i ostavite ga da odstoji pola sata.
  2. U posudu za pečenje u rerni stavite meso i nalijte ga pivom. Prekrijte alu-folijom ili poklopite i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni, 10 do 15 minuta.
  3. Nakon toga skinite foliju i pecite četrdesetak minuta, odnosno dok meso ne porumeni.
  4. Služite uz prilog od šargarepe.

 

Sastojci za prilog:

  • 3 srednje šargarepe
  • Pola limuna
  • 2 čena belog luka
  • Majonez
  • so

 

Priprema priloga:

Na najsitnije narendajte ili nasecite na kolutove dve-tri šargarepe, posolite i prodinstajte desetak minuta. Zatim nacedite pola limuna, dodajte sitno naseckana dva čena belog luka, majoneza po ukusu i dobro promešajte.

 

pripremila: Aleksandra Borđoški Karadžić

Možda vam se svidi...

Dobrodošli