Magazin sa kontrolisanim geografskim poreklom

Vatrena krilca

Specijalitet zvani „ljuta krilca“ veoma je atraktivan u poslednje vreme. Mada se spremaju izuzetno jednostavno, postoje gotovo kultna mesta na kojima se jedu „najbolja krilca“. Jedno od takvih mesta može da postane i vaša kuhinja, a ako vas krene karta, možete postati pravi majstor za krilca, jer ih je vrlo jednostavno napraviti i sa medom, koka-kolom, kikirikijem, kornfleksom, parmezanom… Gurmani, ipak,, najviše cene ljuta, pa vam ih prve predstavljamo.

Sastojci:

  • 1 kg krilaca od mlade piletine
  • 2 kašike ljute aleve paprike
  • ½ kašičice mlevenog bibera
  • ½ pola kašičice belog luka u prahu
  • 1,5 dl jogurta sa malo masnoće
  • So, vegeta

Priprema:

U posudu sipajte jogurt i dodajte sve začine, pa dobro promešajte. U to ubacite krilca i uvaljajte ih u marinadu da budu potpuno obložena. Ostavite ih da stoje bar sat vremena da bi bila spremna za pečenje. Dok krilca upijaju marinadu, rernu zagrejte na 200 stepeni, a tepsiju u kojoj ćete ih peći obložite alu-folijom. Poređajte krilca, nalijte čašu vode, ako imate poklopac – pokolopite, a ako ne, dobro prekrijte alu-folijom. Krilca tako pecite 12 minuta, potom skinite pokolopac i pustite da se zapeku još desetak-petnaest minuta.

 

pripremila: Aleksandra Borđoški-Karadžić

Možda vam se svidi...