Magazin sa kontrolisanim geografskim poreklom

Slike

Milan Živković: SVE, SVE… ALI BANAT

Vrhunski umetnik, promoter, predavač, arhivista… neko ko o fotografiji zna baš sve. I opet, s istom strašću kao pre pola veka, hvata svaki trenutak. amalo smo se sreli u Omoljici. A mogli smo to...

Кише наше насушне

Године се деле свакојако. Прво на старе и нове, ратне и у миру, младалачке и старачке, оне с јаким зимама кад је дрво пуцало, оне кад је…

Panna cotta

Pijace su pune malina, dinje su na vrhuncu, sve je više grožđa, a ni borovnice ne treba zaboraviti. Od svega toga se mogu napraviti prelivi za jedan od…

Jesenja parada

Ovaj složenac od povrća je pravo osveženje na stolu, kako za oko tako i za nepce. Toliko je lepo i šareno, da ga neki nazivaju i vatrometom iz rerne. Može se poslužiti kao toplo…

U kraljevstvu salašara

Ako krenete od Ade, posle manje od desetak kilometara nailazite na Sterijino. Onda kombinacijom letnjeg i asfaltnog puta stižete u Utrine. Nedugo zatim ulazite u Obornjaču. Ovo kratko putovanje mnogima će se učiniti kao...

O torti… I krugu

Pre neki dan, dva sata iza ponoći, vraćao sam se iz Banatskog Karađođeva. To mesto ima neverovatnu privilegiju da u njemu živi i radi Milan Martinović…

Pečena patka

Ulazimo u mesec kada treba povesti računa o svečanim trpezama. Naime, u aprilu su oba Uskrsa koja se slave u Vojvodini. Možda je ovaj fantastični recept…

Ima da nas ima

Odavno već putujem po Vojvodini i redovno nešto pribeležim. Jedno sam iz iskustva naučio. Gde god odeš, pa naiđeš na domaćina voljnog da ti pripoveda…

Dobrodošli